قیر 60/70

قیر چیست؟

قیر جسمی چسبنده به رنگ سیاه تا قهوه‌ای تیره مشتقات نفت می باشد.در واقع , ماده‌ای هیدروکربنی است به رنگ سیاه تا قهوه‌ای تیره که در سولفید کربن وتتراکلرید کربن کاملاً حل می‌شود  که در دمای محیط جامد است. اما با افزایش دما، به حالت خمیری درمی‌آید و پس از آن مایع می‌شود. کاربرد مهم قیر به علت وجود دو خاصیت مهم این ماده است؛ غیرقابل نفوذ بودن در برابر آب و چسپنده بودن.

قیر استخراج شده از نفت یا سنگ‌های معدنی مخصوص، قیر خالص نام دارد که با توجه به منشاء تشکیل، طبقه‌بندی می‌شودقیر های خالص همچنین برای اینکه خواص مورد نظر برای کاربردهای مختلف را پیدا کنند، تحت فرآیندهای دیگر قرار می‌گیرند و انواع مختلف قیر را ازجمله قیر دمیده، قیر محلول، قیر امولسیون، قیر پلیمری و… را تشکیل می‌دهند. بیشتر دانشمندان منشأ تشکیل نفت را گیاهان و موجودات آلی  موجود در اقیانوس‌های اولیه می‌دانند .باقی‌مانده جانوران و گیاهانی که میلیون‌ها سال قبل در محیط دریا زندگی می‌کرده‌اند، طی میلیونها سال توسط لپه‌های گل و رسوبات مدفون شده‌اند و تحت فشار و دمای بالا، نبود اکسیژن و مدت زمان طولانی تبدیل به نفت گردیده و در صورت وجود این شرایط همراه با سنگ مخزن مناسب، نفت به‌مقدار زیاد در حوضچه نفتی جمع می‌گردد .

کاربردهای ساختمانی : ازقیربعنوان اصلی ترین ماده آب بندی جهت اجرای قیرقیرگونی سرویس ها ، قیر گونی باغچه ،آب بندی بالکون و زیر سازی قبل ایزوگام پشت بام استفاده می شود…

چندین کاربرد قیرر در ساختمان می پردازیم:

1.کف ساختمان

ضد رطوبت و ضد آب ، ترکیبات کف، کاشی، پوشش ها ، ورقه ها و صفحات عایق ، روی پله ها

2.سقف و پشت بام

بیشترین کاربرد قیردر عایق بندی، سقف ها و پشت بام ها است که برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت از آن استفاده می کنند. در محیط هایی نظیر آشپزخانه که استفاده آب بسیار زیاد است، باید حتما قبل از سرامیک، آن را قیر ریزی کنید تا مشکلی به وجود نیاید.

3.آب بندی حمام و سرویس بهداشتی

بستر های پوشش کاشی همانند حمام و دستشویی که دائما در معرض رطوبت هستند باید حتما توسط قیر مهر و موم شوند تا هیچ آبی نتواند به آنها نفوذ کند و زیر ساختار ها را خراب کند.

  1. عایق بندی کف و دیوار ها

عایق بندی قیریکی از رایج ترین و گسترده ترین تکنیک های ضد آب بودن ساختمان است. به دلیل خواص شیمیایی و فیزیکی، قیر به طور موثر از نفوذ آب به اجزای در تماس با زمین (تخته کف و دیوارها) به عنوان یک ضد آب افقی و عمودی جلوگیری می کند و پردازش آن آسان و بسیار بادوام است.طور عمده از پوشش های ضخیم قیر اصلاح شده پلاستیکی (KMB) استفاده می شود.

 از قیردر بسیاری از مناطق استفاده می شود زیرا دارای اثر عایق حرارتی و جذب صدا است. این باعث کاهش صدای پا در زیر پوشش کف می شود. قیر همچنین در محافظت از ساختمان، به ویژه در آب بندی دیوار ها نقش مهمی دارد.

  • قبل از استفاده از قیر چه نکاتی را رعایت کنیم؟

قبل از استفاده از قیر، سطح باید خشک، عاری از چربی، بدون یخ زدگی و تمیز باشد. حتی کمترین آلودگی توسط گرد و غبار یا آثار خاک، چسبندگی پوشش قیر و در نتیجه آب بندی را مختل می کند. علاوه بر این، پوشش های قدیمی ناسازگار باید برداشته شوند. به ویژه در ساختمان های قدیمی، در گذشته از رنگ های قیراستفاده می شده است که سطح مناسبی برای PMB نیست. یک پوشش قیرقدیمی می تواند تحت شرایط خاص بر روی مؤلفه باقی بماند. ترک ها و ناهمواری ها باید از قبل با وسایل مناسب مانند ملات ترمیم و تسطیح ترمیم شوند.

اقدامات مقدماتی بیشتر می تواند استفاده از یک لایه رزین مصنوعی بر روی بستر منافذ درشت و یا پخش و یا پر کردن دوغاب آب بندی باشد. این مخلوط ضد آب از سیمان و پلاستیک است که به بخار آب نفوذ پذیر است. مزیت دوغاب آب بندی این است که محصولات با محتوای پلاستیک بالا به پوشش های قدیمی قیرمی چسبند و یک بستر ایده آل برای پوشش ضخیم قیر جدید ارائه می دهند.

انواع قیر ساختمانی : قیر شل 60/70 ، قیر مخلوط 85/25 ، قیر سفت کارتنی 90/15

قیر شل 60/70

قیرشل که نام اصلی آن قیر 60.70 میباشد، محصول تولیدشده حاصل هوادهی وکیوم باتوم دربرجهای خلاء میباشد، قیرشل که دردمای 49 تا 56 درجه سانتیگراد (نقطه نرمی) روان و جاری میشود و دارای درجه نفوذ 60 تا 70 صدم میلیمتر میباشد، از لحاظ مشخصات ظاهری قیرشل بصورت نرم و در هوای گرم حدود 40 درجه سانتیگراد تا حدودی روان است واز موارداستفاده قیرشل یکی برای چسباندن ایزوگام و یا پوشش لایه اول قیرگونی به عنوان چسب روی سطح مورد نظر میباشد و نیز اکثرا از قیر 60.70 برای ساخت اسفالت استفاده میگردد.

قیر60/70 به صورت عمده در صنایع ساختمان سازی و برای ایزولاسیون سطوح داخلی و خارجی  ساختمان به کار می رود ، به همین جهت کیفیت مطلوب در این نوع از قیر اهمیت بالایی دارد و باعث جلوگیری از هزینه های تعمیر و بازسازی موضعی می شود.

فروش : به صورت تانکری ( مذاب ) و بشکه ای و حلبی

 

قیرمخلوط 85/25

برای تهیه قیرمخلوط 85/25 ، قیر خالص را تا رسیدن به کیفیت مورد نظر با یک حلال مناسب مثل نفت سفید یا بنزین مخلوط ی کنند.

خصوصیات شیمیایی قیردر این حالت باعث بوجود آمد حالت نیمه مذاب در این نوع قیر می شود به نحوی که در دمای عادی با کمی حرارت دادن به حالت مایع و روان تبدیل می شود.

قیر مخلوط به دلیل خاصیت چسبندگی مناسب به صورت عمده در انواع آسفالت های پوششی ورد استفاده قرار ی گیرد.

تفاوت فرایند های و محلول های استفاده شده برای تولید این نوع از قیرباعث ایجاد تفاوت هایی در آن ها می شود. به طور مثال در قیر مخلوط تهیه شده با محلول بنزین، سرعت سفت شدن بیشتر از قیر مخلوط تهیه شده با محلول نفت سفید می باشد ، زیرا تبخیر بنزین در مقایسه با نفت سفید سرعت بیشتری خواهد داشت.

دسته بندی قیرهای مخلوط بر اساس گرانروی ( لزجت ) آن ها صورت می گیرد.

فروش : به صورت تانکری ( مذاب ) و بشکه ای و حلبی

 

قیرسفت 15/90

 قیرسفت که نام اصلی و صحیح آن قیر 90.15 میباشد، قیری است که از لحاظ مشخصات ظاهری سفت و شکننده بوده و در دمای 90 درجه سانتیگراد شروع به روان شدن میکند ودرجه نفوذ سوزن مارشال درقیرسفت در دمای 25 درجه سلسیوس از قرار15 صدم میلیمترمیباشد، جهت تولید قیرسفت از وکیوم باتوم یا قیر60.70 استفاده میگردد بدین صورت که در برجهای تغلیظ قیر، قیر 60.70 را حدود 170 درجه سانتی گراد حرارت داده و ضمن هوادهی و رساندن محصول به مشخصات استاندارد تبدیل به قیرسفت میگردد و از موارد مصرف قیرسفت مخلوط کردن با قیرشل برای قیرگونی در مناطق خیلی گرم و مورد دیگرمصرف قیرسفت عایقکاری لوله های سیمانی آب و جوی های هدایت آب بصورت قیراندود کردن میباشد.
تذکر : قیرسفت 90.15 به علت سفت و خشک بودن و نداشتن خاصیت ارتجاعی ونیز به علت امکان ترک خوردن پوشش قیر، هرگز نباید به صورت خالص  در پروژه عایقکاری وقیرگونی استفاده گردد.

قیرسفت (90/15) و قیر شل (60/70) . با ترکیب این دو نوع قیر با درصدهای موردنیاز می توان به درجه نفوذ پذیری و میزان سفتی قیر با توجه به آب و هوای منطقه مورد نظر دست یافت .

به طور مثال در مناطق گرم سیر باید از میزان بیشتری قیر سفت استفاده کرد تا درصورت افزایش بیش از حد دما ، قیر روان و جابه جا نشود . اما در مقابل اگر میزان قیر سفت در مناطق سرد سیر بیشتر از میزان موردنیاز باشد ، باعث ترک خوردن قیر در ساعات سرد روز می شود. بنا براین میزان استفاده از قیر سفت و شل بسیار مهم بوده و تاثیر گذار بر کیفیت ناحیه ایزوله شده می باشد.

قیرگونی

قیرگونی ( Tar Paper ) لایه ای نیمه انعطاف پذیر و متشکل از یک لایه قیر و یک لایه گونی است. قیر منجر به نفوذ ناپذیری و گونی منجر به مسلح شدن ترکیب میشود. به عبارتی دیگر الیاف گونی باعث تثبیت و تسلیح قیر میشود و از روان شدن قیر جلوگیری میکند. قیر ( Tar ) متشکل از انواع هیدروکربن مختلف و متراکم با وزن مولکولی بالا است که به حالتی پیچیده پیوند دارند و دارای رنگ سیاه و یا قهوه ای تیره است. قیر از 2 درصد اکسیژن، 11 درصد هیدروژن و 87 درصد کربن تشکیل شده است و وجود آسفالتین در قیر باعث سختی آن میشود. 90 درصد از قیر تولیدی در راهسازی و برای ساخت آسفالت مصرف میشود و تنها 10 درصد آن در صنعت ساختمان و به منظور عایقکاری ساختمان استفاده میشود

به طور کلی قیر در دو نوع «قیر طبیعی یا معدنی» و «نفتی یا پالایشگاهی» ساخته می‌شوند. هر دو حالت این ماده با وجود تفاوت‌هایی جزئی در ساختار به‌ طور کلی دارای شکل و ویژگی‌های مشابه هستند. در یک توضیح کوتاه قیر معدنی یا طبیعی، قیری است که به صورت آماده از طریق استخراج معدنی و یا از دریاچه‌های قیر طبیعی استخراج می‌شود. این در حالی است که قیر نفتی یا پالایشگاهی در مسیر فراوری شدن نفت خام استخراج می‌شود. تعداد انگشت شماری از کشورها دارای معادن قیر طبیعی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به کانادا، عراق، استرالیا، روسیه و ونزوئلا اشاره کرد. خوشبختانه طبیعت پر بار و غنی ایران نیز از این نعمت بهره برده است و معادن قیر معدنی در شهرهای غربی و جنوبی ایران مانند کرمانشاه، ایلام و خوزستان یافت می‌شود. فروش قیر طبیعی گیلانغرب در کرمانشاه نقش مهمی در ارزآوری، اشتغال‌زایی و بهبود اوضاع اقتصادی کشور داشته است. در این مقاله ضمن بررسی تفاوت قیر معدنی و غیر نفتی، اطلاعات مفیدی درباره این محصول ارزشمند به شما ارائه می‌کنیم.

نتیجه گیری:با توجه به مطالب فوق در قیر ساختمانی انواع مختلفی وجود دارد که هرکدام کاربردهای خاصی دارند برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با اینکه چه نوع قیری در چه مصارفی موردنیاز است با شرکت پالایش قیر تهران تماس حاصل بفرمایید

شماره تماس: 09122111884 آقای امامی 09125609196 گراوند

دیدگاهتان را بنویسید

دانلود نسخه موبایل

برای دسترسی راحتتر و بیشتر به خدمات ما

اپلیکیشن شرکت پالایش نفت و قیر تهران را دانلود کنید

دانلود نسخه اندروید
دانلود نسخه ios